SCHETS #13 Hilde Van Wambeke

Blanco

Hilde ontvangt me in haar atelier en presenteert me een 15-tal schetsboeken; groot, klein, dik, dun, … en een kopje koffie. De boekjes liggen geordend klaar ter inzage. Het bladeren wordt een gesprek waarin het gaat over tekenavonden thuis, herinneringen, de rol van zo’n boekjes, schetsen, het tot stand komen van werk en de plek waar dat kan gebeuren, … in het echt en op papier. Een boompje, met draad in papier genaaid. Zo was er maar één

Bio

BLANCO snuistert in schetsboeken van kunstenaars.

BLANCO is de noemer waaronder de atelierorganisatie NUCLEO haar platformfunctie uitbouwt. BLANCO biedt een venster op het werk van de bij NUCLEO residerende kunstenaars, met ruimte voor experiment, reflectie, ontmoeting en presentatie. BLANCO heeft een onderzoek- en presentatieplek in één van de ateliergebouwen van NUCLEO en treedt met verschillende projecten ook buiten de muren van de eigen panden. Zo stimuleert de organisatie haar kunstenaars om met hun werk in dialoog te treden met de wereld buiten het atelier.

BLANCO zoekt naar 'lege zones' in de stad en duikt nu en dan op met ingrepen en locatiegebonden projecten waarin kunstenaars afwisselend een invulling geven aan een specifieke plek. Deze keer slaat BLANCO de handen in elkaar met WeekUp en vult tweewekelijks een leeg stukje van de alombekende papieren cultuuragenda. BLANCO gaat hiervoor op zoek naar ideeën, onaffe zaken en aanstalten tot … in de vaak verborgen en ongeziene schetsboeken van kunstenaars.

U zag deze toch ook?