SCHETS #28 Samira El Khadraoui

Blanco
Gelaagdheid
er zijn stapels en schriften waarin grijs wordt gedacht
onderzoeksboekjes met quotes, uitgeschreven observaties, gesprekken…

in opzet per project
maar door overlap vervaagt het systeem
en dat is goed zo

er zijn verzamelingen
veel van hetzelfde; kunsthistorisch getinte puzzels, een collectie fabiola’s (knipoog Francis Alÿis), vergeeld groen papier, zwart carbon, … onbeschreven materiaal dat in zijn schoonheid wacht op hét moment. Esthetiek.

samiraelkhadraoui.net

Bio

BLANCO snuistert in schetsboeken van kunstenaars.

BLANCO is de noemer waaronder de atelierorganisatie NUCLEO haar platformfunctie uitbouwt. BLANCO biedt een venster op het werk van de bij NUCLEO residerende kunstenaars, met ruimte voor experiment, reflectie, ontmoeting en presentatie. BLANCO heeft een onderzoek- en presentatieplek in één van de ateliergebouwen van NUCLEO en treedt met verschillende projecten ook buiten de muren van de eigen panden. Zo stimuleert de organisatie haar kunstenaars om met hun werk in dialoog te treden met de wereld buiten het atelier.

BLANCO zoekt naar 'lege zones' in de stad en duikt nu en dan op met ingrepen en locatiegebonden projecten waarin kunstenaars afwisselend een invulling geven aan een specifieke plek. Deze keer slaat BLANCO de handen in elkaar met WeekUp en vult tweewekelijks een leeg stukje van de alombekende papieren cultuuragenda. BLANCO gaat hiervoor op zoek naar ideeën, onaffe zaken en aanstalten tot … in de vaak verborgen en ongeziene schetsboeken van kunstenaars.

U zag deze toch ook?