SCHETS #4 Saar De Buysere

Saarprint3

Helmut Kohl, Gorden Kaye (René Artois), Prince Rogers Nelson, … Carrie Fisher (Prinses Leia) hebben twee zaken gemeen. Ze zijn allemaal dood en behoren tot de serie ‘Died today - tekeningen’ van Saar de Buysere.

Saar vereeuwigt bekende mensen, sterke figuren met klinkende namen in een schets, … een portret zonder gezicht op de dag dat ze gestorven zijn. Het gebeurt zelfs dat mensen via de tekening het nieuws vernemen van een overlijden.

Het begon bij koningin Fabiola (5 december 2014) — sommigen werden vergeten en/of haalden het net niet (er wordt niet gesjoemeld met de tijd) — Saar oefende reeds op Trump en wacht stiekem een beetje op Tina Turner).

Saar De Buysere http://saardebuysere.blogspot.be

‘Died Today’ registreert soms de doden van de dag. https://www.facebook.com/pg/Died-today-435027526896175

Bio

BLANCO snuistert in schetsboeken van kunstenaars.

BLANCO is de noemer waaronder de atelierorganisatie NUCLEO haar platformfunctie uitbouwt. BLANCO biedt een venster op het werk van de bij NUCLEO residerende kunstenaars, met ruimte voor experiment, reflectie, ontmoeting en presentatie. BLANCO heeft een onderzoek- en presentatieplek in één van de ateliergebouwen van NUCLEO en treedt met verschillende projecten ook buiten de muren van de eigen panden. Zo stimuleert de organisatie haar kunstenaars om met hun werk in dialoog te treden met de wereld buiten het atelier.

BLANCO zoekt naar 'lege zones' in de stad en duikt nu en dan op met ingrepen en locatiegebonden projecten waarin kunstenaars afwisselend een invulling geven aan een specifieke plek. Deze keer slaat BLANCO de handen in elkaar met WeekUp en vult tweewekelijks een leeg stukje van de alombekende papieren cultuuragenda. BLANCO gaat hiervoor op zoek naar ideeën, onaffe zaken en aanstalten tot … in de vaak verborgen en ongeziene schetsboeken van kunstenaars.

U zag deze toch ook?